Over Rinsma Macrame

"Met liefde maak ik wandkleden en andere handgemaakte creaties op maat. Aarzel niet om me te mailen als je vragen hebt over de mogelijkheden. Als je zelf wilt leren knopen, kun je de workshopagenda bekijken. Als je met een groepje een workshop wilt organiseren, bijvoorbeeld bij jou thuis, is dat ook mogelijk. Bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes, privélessen - er zijn allerlei opties mogelijk!" 

Ik ben Henny Rinsma, een macramé-ontwerper en maker. Alles wat ik maak is op maat gemaakt en met liefde vervaardigd. Zo'n zes jaar geleden heb ik mezelf de kunst van macramé aangeleerd door middel van YouTube-filmpjes. Wat begon als een leuke hobby is inmiddels een onderdeel van mijn werk geworden.
Ik ben helemaal opgegaan in de wereld van macramé. Elk touw dat ik in mijn handen houd, elke knoop die ik leg, is een uitdrukking van mijn creativiteit en liefde voor dit ambacht.
Mijn macramé-creaties zijn uniek en zijn niet alleen decoratieve objecten, maar weerspiegelen ook mijn eigen ziel en passie voor macramé.
Maar ik wilde niet alleen mijn passie voor macramé voor mezelf houden. Daarom ben ik begonnen met het geven van workshops, waarin ik anderen de geheimen van dit ambacht leer. Met geduld en liefde begeleid ik mijn leerlingen door de patronen en technieken, en ik zie hoe ze trots hun eigen macramécreaties voltooien.
Het geven van workshops gaat verder dan alleen het delen van technische vaardigheden. Het is een manier om anderen te inspireren en te motiveren om hun eigen creatieve reis te beginnen. De glimlach op hun gezichten wanneer ze hun eigen macraméwerk voltooien, is onbetaalbaar voor mij.